Distansköp

Prisvärda bilaffärer kan finnas vart som helst i landet, både hos privatpersoner, företag och bilhandlare. Nybilsmarknaden är stor och begagnatmarknaden är ännu större, men låt inte distansen hindra dig från att göra en bra affär! Oavsett var i landet du hittar en bil du vill köpa, så hjälper vi dig att köra den direkt till ditt hem eller till din bilanläggning. Både privatpersoner och företag kan boka denna tjänst.

Testprotokoll

För att du som kund ska känna dig trygg i att bilen säljs i det skick som säljaren angivit, gör vi alltid en genomgång enligt testprotokoll innan köp. Vi har ett standardprotokoll vi använder, men vi kan också upprätta ett skräddarsytt protokoll för just dina behov.

Du som köper bilen bestämmer med säljaren en tid och en plats. HMTA åker till säljaren där vi fotograferar bilen och gör en okulär besiktning in- och utvändigt. Vi testkör bilen och går igenom de punkter som står i testprotokollet. Därefter kontaktar vi köparen och rapporterar tillbaka om allt stämmer eller om det finns några avvikelser mot vad säljaren sagt.

HMTA agerar alltid opartiskt vilket innebär att vi aldrig diskuterar pris eller liknande med säljaren. Detta informerar vi både köparen och säljaren om och lämnar eventuella prisförhandlingar att föras mellan parterna. När affären är avslutad, digital betalning genomförts och ägarbyte gjorts, kör vi bilen till köparen.

Själva transporten

HMTA har ett unikt samarbete med fjärrtransportören Eurotransport som gör att vi kan hämta och lämna bilar över hela Sverige. Vi kompletterar långväga transporter med personlig utkörning den sista biten – the last mile of car transportation. Om din nya bil ännu inte är registrerad är det inga problem- vi har saluvagnslicens som gör att vi får köra oregistrerade och avställda fordon med tillfälliga registreringsskyltar.

Visste du att: HMTA har tecknat en egen försäkring som täcker eventuella skador som kan uppkomma under transporten – utan att din egen fordonsförsäkring blir drabbad. På så sätt påverkas inte heller din försäkringspremie negativt. Enkelt för oss – tryggt och säkert för dig!

Här kommer du snart kunna boka HMTA/LMNA med några få klick!

Vill du veta mer?
Ring oss: 08-209 219
Maila oss: kundtjanst@hmta.se

Provkörning

Internlogistik

Distansköp

Specialtransport